Oh ananas gekte

 

hgghfh

 

Ananas is nu één en al hot and happening. Van Kaarsen tot kleding overal ananassen, geen ontkomen aan. Maar ik geef ze ook groot gelijk, want het ziet er ook super leuk uit. Het is haast zonde om ze op te eten.

Maar laten ze ook nog eens heel gezond zijn. Ik moet toegeven vroeger had ik een hekel aan ananassen. Mijn ouders vonden het altijd heerlijk om ananas te eten en verklaarde mij altijd voor gek dat ik het niet lustte. Ze vonden het maar raar dat een diëtist in opleiding dit niet lekker vond. Maar er kwam een keerzijde toen ik op reis ging naar Thailand, want daar zijn ananassen in overvloed. Bij elke maaltijd word daar ananas geserveerd.  Dus ja ik kon het ook niet onbeleefd afslaan en het nog maar eens een gokje wagen. Door die reis ben ik ananassen gaan waarderen en ben ik van ze gaan houden.

En ja ook ananassen hebben goede eigenschappen. Zo is ananas laag in vet en bevat boordevol vitamines en mineralen.

1. Het is goed voor de botten. Leveren een bijdrage aan de opbouw en het onderhouden van sterke botten. Ananas bevat namelijk mangaan. Dit spoorelement helpt het lichaam om botten en bindweefsel op te bouwen.

2. Zorgt voor een goede spijsvertering. Ananas bevat namelijk oplosbare vezels wat zorgt voor een goede stoelgang. Plus pectine (ook oplosbare vezels) helpt bij het verlagen van de cholesterol. En zorgt dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

3. Werkt cholesterolverlagend. In een ananas zit namelijke plantensterolen. Ze zorgen  ervoor dat het slechte cholesterol minder wordt opgenomen vanuit de darmen.

4. Ananas is een bron van ijzer. IJzer zorgt voor transport van zuurstof door het bloed.

5. Ananas zit boordevol bromelaine. Dat is een ontstekingsremmende enzym en helpt tegen weefselzwelling, zoals spataders, verstuiking of verrekking. Daarnaast werkt bromelaine ook nog eens pijnstillend.

6. Last but not least ananas geeft ons power! Ananas bevat namelijke vitamine B1 of te wel thiamine (urgh al die chemische termen).Thiamine zorgt voor de verbranding van koolhydraten, waardoor wij onze energie krijgen.

Dus kopen kopen kopen die handel!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s