Happy birthday to me <3

It’s somebody´s birthday today, a good excuse to eat pie!

 

Het was de bedoeling dat deze artikel 3 maart zou verschijnen op mijn verjaardag. Maar ik was natuurlijk te druk bezig met het maken van heerlijk ongezonde muffins (youmakemeunhealthy), dat het schrijven van deze artikel mij een beetje is ontglipt. 

Ik denk dat jij deze quote vast wel eens vaker bent tegengekomen ‘It’s somebody’s birthday, a good excuse to eat pie!’ Tsja, dan kun je elke dag wel taart eten en weg is dan je gezonde leefstijl.

Het doel is van deze artikel is eigenlijk, hoe overleef ik nu verstandig een verjaardagspartijtje? Vaak kom ik mensen tegen die voor een grote Dillema staan, hoe moet ik nu in godsnaam een verjaardagsfeestje overleven, zonder aan te komen? Terwijl je nou net zo goed bezig was met je dieet ( ik heb een een hekel aan dit woord) liever gezegd gezonde leefstijl.

Tja één verjaardagsfeestje is geen punt, maar natuurlijk staan er altijd miljoenen (ik overdrijf) verjaardagsfeestjes achterelkaar gepland. En ja dan sta je voor een Dillema.

En uiteraard word er natuurlijk van je verwacht dat je gezellig mee doet. En wanneer jij vervolgens netjes afwijst, wordt dat niet in dank afgenomen. Nee dat is zeker geen optie.

Mijn toverwoord en overlevingsstrategie tijdens feestjes is heel simpel, combineren! Ik benoemde net dat ik het woord dieet een stom woord vind en dat is het eigenlijk ook. Ik vind het belangrijk dat jij een leefstijl ontwikkeld wat de rest van je leven vol te houden is en ja daar hoort ook verjaardagsfeestjes bij. Het is belangrijk dat je normaal en gezond blijft eten en dat jij een goede balans vind tussen gezonde en ongezonde voeding.

Dus spreek bijvoorbeeld met jijzelf af om tijdens een verjaardagsfeestjes wel voor het gebakje te gaan met niet voor de hapjes of vice versa. En zo hou je ook de gastdames tevreden, die zich flink heeft uitgesloofd in de keuken. Zo simpel is het eigenlijk en hou jij dus die balans tussen gezond en ongezond. En nee dat  betekend niet gelijk weg gezonde leefstijl.

Zo weer genoeg wijze raad gegeven (al zeg ik het zelf), op deze mooie zonnige maandag.

 We all want and need that little bit of chocolade in our lives!

Natuurlijk kunnen er geen tips ontbreken, wat je kunt maken voor een gebalanceerde verjaarfeestje, zowel gezond als ongezond. Ik zeg leef je uit!

 Simpele gezonde hapjes

  • Altijd handig om bakje met komkommer, worteltjes, tomaatjes en cherrytomaat en olijven neer te zetten.
  • Zelf tortilla chips maken! Koop tortilla warps en kun je heel simpel via een schaar of mes driehoekjes uit maken. Leg de uitgeknipte driehoekjes op een bakplaat en besprenkel het met een beetje peper, zeezout, rozemarijn en basilicum. Doe de oven op 200 graden, hoeft ongeveer 10 minuten in de oven. Hou het wel goed in de gaten.

Wil je het nog extra lekker maken? Doe dan nog een heerlijke gezonde sausjes erbij

Voor een Heerlijke fris sausje heb je het volgende nodig:

  • 125 ml Alpro mild & cream naturel
  • 250 gram magere kwark
  • zwarte peper & zeezout
  • 2 theelepels limoensap
  • handje verse basilicum

Gebruik een diepe kom en voeg de Alpro en de kwark samen. Strooi met peper en zeezout. Voeg twee theelepels limoensap toe en meng het door elkaar. Hak de verse basilicum en voeg dit aan het mengsel toe.

Calorie killers

En de guilty pleasure mag uiteraard ook niet worden vergeten op de verjaardag.

Tips: Misschien ken je het al, maar voor meer inspiratie kijk op de site welke.nl

 

Have a lovely week ❤

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s