Budgetproof koken

I was cursed with expensive taste and a low budget!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst iets had geschreven, shame on me! Zoals jullie niet weten doe ik ook vrijwilligers werk. Ik zal even in het kort uitleggen wat voor soort vrijwilligerswerk ik doe.

Ik ben vrijwilliger bij MJD te Groningen. In de wijk Vinkhuizen van de gemeente Groningen wordt een vierjarige leefstijlproject uitgevoerd; ‘Vinkhuizen op je Gezondheid’. Het project stelt zicht ten doel om door middel van een wijkgerichte, integrale aanpak en in nauwe samenwerking met alle betrokken partijen te zoeken naar een meer effectieve aanpak van overgewicht.

Nu is het project Slim leven opgezet en beoogt een aanvullende voorziening op het project ‘Vinkhuizen op je gezondheid’.

Ik neem deel aan dit project als persoonlijk begeleider en men te helpen/adviseren op voedingsgebied. Daarnaast organiseer ik leuke workshops als efficiënt koken en basiskoken voor mannen. En sindskort schrijf ik gezonde, goedkope gerechten voor de lokale krant. Het leek mij dan ook leuk om dit natuurlijk ook met jullie te delen en elke week een budgetproof recept te plaatsen!

En vandaag staat er tonijnpasta op het menu!

Ingrediënten voor 4 personen        

Pasta (300 gram)

2 eieren (gekookt)

250 gram champignons

1 blikje tonijn in water

1 Potje pesto

3 grote tomaten

3 rode uien

 Extra toevoeging: U kunt eventueel rozemarijn, basilicum, teentje knoflook of peper voor extra smaak toevoegen.

Tip: In plaats van champignons kunt u ook sperziebonen aan de pasta toevoegen. Voor extra frisse smaak doe een paar drupjes lemon over de pasta.

 Bereidingswijze.

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een pannetje met water op voor de eieren. Breng het water samen met het ei aan de kook, zodat het ei onder water staat. Vanaf het moment dat het water kookt ongeveer 6 minuten laten koken.

Snipper ondertussen de ui en snij de tomaten en champignons. Bak de champignons ongeveer 2 minuutjes warm. Giet de penne af en voeg de pesto eraan toe. Meng de tonijn met de tomaten, champignons, ui en de eieren in één grote kom en voeg daar alles laatste de penne aan toe.

En viola je bent klaar. Eetsmakkelijk!!

Dit gerecht kost ca. €1.60 per persoon (ex. kruiden uit eigen keukenkast). Bespaar tip: op de markt, bij de Xenos, Action en bij toko’s zijn bepaalde ingrediënten goedkoper dan in de supermarkt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s